17 may 2011

Cuídate en Positivo - ICV-EUIA REIVINDICA LA SEVA TASCA EN LA DEFENSA DEL COL•LECTIU LGBT.














Ricard Gomà ha afirmat que amb un govern de Trias i PP “correm el risc que la defensa de les llibertats sexuals disminueixi a una ciutat actualment referent a nivel internacional”

ICV-EUIA REIVINDICA LA SEVA TASCA EN LA DEFENSA DEL COL·LECTIU LGBT

El cap de llista d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha reivindicat avui la tasca feta per la coalició al capdavant de la regidoria de Drets Civils en la defensa del col·lectiu LGBT. “Hem impulsat el Pla Municipal per al col·lectiu LGTB, pioner a Espanya i Europa”, “un exemple de per què Barcelona és reconeguda mundialment per la seva llibertat i per la convivència de totes les opcions sexuals i de totes les identitats”, ha afirmat Gomà, “i perquè volem que continuï sent així, el nostre compromís és la implementació d’aquest Pla Municipal per al col·lectiu lesbià, gai, transsexual i bisexual 2010-2015”.

Ricard Gomà ha declarat que “sense ICV-EUiA, Barcelona no seria capdavantera en drets civils, però amb un govern de Trias i PP segur que correm el risc que la defensa d’aquests drets disminueixi”. “No oblidem que CiU i PP no van votar a favor de la llei que permetia el matrimoni entre homosexuals, i que Duran i Lleida defensa als metges que pretenen “curar” l’homosexualitat, i no oblidem que el PP, és el partit que va liderar de la mà de l’esglèsia l’oposició a tots els avenços en la igualtat de drets sense importar l’opció sexual”, ha afegit.

“Barcelona és avui ciutat referent del moviment gai-lesbià, gràcies a la lluita del col·lectiu per l’accés a la igualtat i el reconeixement dels drets civils, i per la voluntat política dels governs d’esquerres”. “I volem que Barcelona continuï sent la ciutat de la llibertat, la ciutat dels drets i les llibertats per a tothom, i cal continuar lluitant per mantenir i exercir aquests drets dia a dia per evitar regressions”, ha afirmat Ricard Gomà.

“Contra tots aquells que diuen que ja està tot fet i que no cal treballar més en les polítiques públiques LGTB, nosaltres afirmem que, malgrat els innegables avenços legals i socials, encara hi ha moltes persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals agredides i discriminades, que viuen a la nostra ciutat, però en inferiors condicions, en desigualtat” , ha explicat Ricard Gomà. “Hem d’intervenir en l’àmbit institucional, educatiu, en el món del treball, el de la salut i el de la solidaritat per assegura la igualtat de drets i la igualtat social”.

Hi ha grups dins del col·lectiu LGTB que necessiten una atenció especial, degut a la discriminació i a les dificultats que encara pateixen:

- El grup que necessita d‘una atenció pública més decisiva és el col·lectiu de persones transsexuals, que, a més d‘agressions físiques, s'enfronten encara avui rebuig i tenen greus dificultats per accedir al mercat del treball.

- Per altre part s’ha detectat una barreja explosiva de xenofòbia i d‘homofòbia envers les persones LGTB immigrades, de manera que molt sovint pateixen l‘homofòbia en el sí de les seves comunitats d‘origen i la xenofòbia de la comunitat LGTB de Barcelona.

- També són grups especialment vulnerables la gent gran i els adolescents LGBT. Són dos grups als quals hem de donar el màxim suport i protecció.



No hay comentarios: