11 jun 2011

Cuídate en Positivo - LGBT - Vicenç Vernet nos presenta su último libro de narrativa emparentado, incluso, con el sexo de los ángeles.



L’editorial Silva de Tarragona acaba de publicar el llibre de relats Vacances romanes, de l’imprevisible escriptor reusenc i col·laborador constant del GAG, Vicenç Vernet Pons.

Vicenç Vernet Pons (Reus, 1961) és doctor en Filologia Hispànica, catedràtic de secundària de llengua castellana i màster en “Tendències actuals en l’estudi de la literatura.

Aquest (guapo) autor presenta una trajectòria literària notable, que es manifesta en el camp de la poesia i la narrativa, tant en català com en castellà: com a poeta, ha publicat De la graciosa timidez del príncipe (2009) i L’evangeli de la sal (2010); com a narrador, La reina d’Aràbia (2002), Escuela de muñecas (2008). Com a crític literari LGTB, destaca la publicació de la seva tesi doctoral La estrategia ficcional en la novela de Álvaro Retana (2008).

Vacances romanes suposa una fita important en el seu quefer literari ja que, a través d’una estructura novel·lesca del llibre de viatges i fent paròdia dels betsellers històrics de moda, ens mostra una Roma moderna i antiga en què encara s’edevé l’eterna lluita del Bé sobre el Mal. I ho fa de la mà d’un narrador singular, el Carles Fortuny, possible heterònim de l’autor, que entra en contacte amb un grup humà insòlit, els angelòlegs, que segueixen una branca de l’antiga Teologia, la qual combat les aparicions d’uns éssers d’origen celest, els eirim, que intervenen no gaire positivament a la història de la humanitat des de fa segles. Vernet, també a Vacances romanes, presenta una galeria de personatges LGTB per tal de visibilitzar-los definitivament en el món de la ficció; sent aquest, creiem, un dels altres encerts deVacances romanes, a més de ser una aconseguida guia de viatges de la ciutat eterna o un mer llibre d’evasió per al lector.

No t'ho perdis!

1 comentario:

Leopold Estapé dijo...

Magnifico libro¡¡¡¡ Y de su autor no digo menos...
http://leopoldest.blogspot.com/2011/06/unas-vacaciones-romanas-y-guido-reni.html